Klausi!: Witam! Znowu walec

Tym razem chce sprawdzić czy dobrze rozwiązałam zadanie, czy ten
popełniłam jak zazwyczaj niedopuszczalny błąd.
Obwód blaszanej beczki w kształcie walca wynosi 157cm. Wysokość beczki to 1,1m. Do beczki
wlano 157l wody. Oblicz odległoasc lustra wody od brzegu beczki. Wynik podaj z
dokładnością do 1cm.
MOJE ROZWIĄZANIE:
Dane:
ob= 157cm
h=1,1m = 110cm
157l = 157000cm
3
V = πr
2 * h
157 = 2πr / : 2π
r=78,5 / π
r= 25cm
V = π25
2 * 110cm = 625π * 110 = 215875cm
3
215875 - 157000 = 58875 cm
3
Dobrze to?
adm: jak na mój gust sposób rozwiązania jest dobry, nie przeliczałam czy dobrze wykonałeś
działania, ale wygląda mi że tak
gaga:
Witam

w/g mnie brak dokończenia zad

Wszystkie poprzednie oblicz. OK
ale masz obliczyćodległość od lustra wody do brzegu beczki czyli h
1
więc
V
1= πr
2*h
1=58875 cm
3
czyli h
1= 58875/( π*625) h
1= 30 cm
odp: ta odległość to 30 cm ok?