matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy 2
dziara777:
siema znalazlem jeszcze kilka logarytmow polecenie brzmi oblicz: log
6
3
√
6
=x
1
log
x
3=
6
log
4
√
7
x=16 przed pierwiastkiem to liczba 4 a w pierwiastku 7
20 maj 10:41
Godzio:
1. 6
x
=
3
√
6
1
x =
3
2. x
1/6
= 3 x = 3
6
3.
4
√
7
16
= x 7
4
= x
20 maj 10:52