stożek
gosia: W stożek o objętośći V= 27√3π, którego tworząca jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod
kątem o mierze α=60o wpisano kulę. Oblicz:
a] długość promienia kuli
b] objętość kuli wpisanej w stożek
19 maj 18:18
Basia:

V=
13πr
2*H
ctg60=
Hr
πH
3=27
√3π
H
3=27
√3
H=3
6√3
R =
13*H =
6√3
19 maj 18:37
gosia: Dlaczego w wzorze na V jest jedna trzecia?
19 maj 20:40
robinka: | | 1 | |
jest to stożek wzór na V= |
| Pp*H  |
| | 3 | |
19 maj 21:00
...: V= 1/3π*H2*3*H = πH3 skąd to?
20 maj 20:29
R.W.16l: Że tak wtrącę lubię oglądać PORZĄDNIE wykonane rysunki

Brawo
Basia oraz podr dla
Godzia,
Ety i innych, którzy tak robią!
20 maj 20:32
...: wyniki mam inne w odpowiedziach
20 maj 20:34