luck: f(x)= 2x/5x-x2-6
13 gru 23:36
luna: Sierotko? pisz pytanie do zadań
13 gru 23:42
luck: obliczyć dziedzinę funkcji
13 gru 23:45
luna: Noo

tak trzeba od razu
- x
2 +5x -6≠0 obllicz miejsca zerowe chyba potrafisz ?
i "wyrzuć" je ze zb, R
D= R -{ x
1, x
2}
13 gru 23:53
luck: oo dzięki
13 gru 23:54
adi: f(x)=-xdo kwadratu+4x-2
14 gru 10:26
adi: wyznacz największą wartość
14 gru 10:26
adi: przedstaw wpostaci iloczynowej funkcji f(x)=2xdo kw-5x+2
14 gru 10:28
Dariusz: -x2 + 4x - 2 = -(x-2)2 + 2
14 gru 13:07
adi: Dzięki
14 gru 17:19
adi: Powierzchnia prostokątnej działki jest równa375m do kw.Oblicz wymiary tej działki wiedząc
że różnią się one o 9m
14 gru 18:32
gaga:
a-b = 9
a*b= 375 rozwiążz układ gdzie a>0 i b >0
i tyle
14 gru 18:38