matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
tryg:
cos
2
(4π−x)
= cos
4
x
tg
2
(9π+x)+1
18 maj 21:17
R.W.16l:
Ja pominę założenia, który ty Później dopiszesz
cos
2
(4π−x)=cos
2
x
sin
2
x
cos
2
x
tg
2
(9π+x)+1=tg
2
x+1=
+
cos
2
x
cos
2
x
cos
2
x
=cos
4
x
sin
2
x
cos
2
x
+
cos
2
x
cos
2
x
cos
2
x
=cos
4
x
1
cos
2
x
cos
4
x
=cos
4
x
1
L=P oczywiści nad wszelkimi "=" stawiamy "?" bo nie wiemy czy to prawda, dopiero o sprawdzamy
18 maj 21:28