matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
heeelpp!
Kingaa:
pomożecie?
x
Rozwiąż algebraicznie i graficznie układ {y=
x−1
{x−2y+2=0
18 maj 19:20
rozszerzone:
algebraicznie:
−2x
x+
+2=0
x−1
x
2
−x−2x+2x−2
=0
x−1
x
2
−x−2
=0
x−1
(x+1)(x−2)
=0
x−1
x=−1 v x=2 zgadza się?
18 maj 19:26
Kingaa:
chwilę,sprawdzę
18 maj 19:33
Kingaa:
odp: x=−1 x=2
1
y=
⋁ y=2
2
18 maj 19:34
robinka:
czyli dobry wynik
18 maj 19:37
Kinga:
aha racja,teraz wystarczy że obliczę y z tego
18 maj 19:51
Kinga:
świetnie! wyszło mi
dzieki wielkie!
18 maj 19:53