Planimetria
Tomek.Noah:

Obli czpole zakreskowanej fgury....
Wprawdzie zrobielm to ale rozwiazanie mam na cala strone kartki a4 wiec pytam sie czy zna ktos
krotsza droge
18 maj 18:54
Tomek.Noah: oczywiscie jest kwadrat o bokach a
18 maj 18:56
Eta:
20 maj 01:28
Basia:

α=60
β=30
P
szukane =
P
kwadratu−P
tr.równobocznego − 2*P
wycinka=
zmieści się na karteluszku to może jest i prostsze
20 maj 05:41
Basia:
no i co ? jest prostsze ?
20 maj 14:37
Tomek.Noah: wlasnie tak zrobilem ale znalazlem juz tez druga ale dzieki
20 maj 16:21