rozwiaz rownaanie
damian: x(√2+3) = 2√2 + 4x
18 maj 17:40
Kejt:
√2x+3x=2√2+4x
√2x−x=2√2
x(√2−1)=2√2
x=(2√2):(√2−1)
dalej dasz radę?
18 maj 17:43
Tomek.Noah:
x(
√2+3)=2
√2+4x
x(
√2+3)−4x=2
√2
x(
√2+3−4)=2
√2
| | 2√2 | |
x= |
| roziwazaniem ostatecznym jest uwolnienie sie od nie wymiernosci z |
| | √2−1 | |
mianowinika zrob to
18 maj 17:45
Kejt: Tomku. pochwal się. jak takie ładne ułamki robisz? ;>
18 maj 17:46
Tomek.Noah:
na dole pisze ci na niebiesko Kliknij po wiecej przykladow
18 maj 17:48
Kejt: heh.. ślepota nie boli..
18 maj 17:52