matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procenty
dawid:
jaki procent liczby 250 stanowi liczba 40?
18 maj 14:10
PAULINA:
To zadanie mozesz w prosty sposob obliczyc z proporcji 250−100% 40−x% Mnożysz na krzyż: x=100*40/250=(zera nam sie skróca) x=16%
18 maj 14:25