matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procenty
dawid:
oblicz liczbę której 45 procent stanowi 120?
18 maj 14:09
Kalhiri:
x * 0,45 = 120
120
x =
0,45
x = 266,(6) ≈ 266,7
18 maj 17:06
robinka:
0,45x=120 x=120/0,45
12000
x=
45
2400
x=
9
2
x=266
3
18 maj 17:11