?:)
Mateo : Dana jest funkcja o wzorze f(x)=(m2−9)x2+(2m+1)x−1. Wyznacz wszystkie wartości parametru
m,tak aby funkcja była malejąca w zbiorze liczb rzeczywistych.
17 maj 19:41
Tomek.Noah:
m2−9=0
2m+1<0
17 maj 19:42
Mateo: to zczaiłem ze tak powinno byc na początku,ale potem wychodzą mi dwa m?
17 maj 19:49
Tomek.Noah:
no i z tego bierzesz czesc wspolna bo jest to w ukladzie a uklad to koniukcja
17 maj 19:50
Tomek.Noah:
m
2−9=0
2m+1<0
m=3 v m=−3
m=−3
17 maj 19:51
Tomek.Noah:

na nie biesko czesc wspolna
17 maj 19:54
Mateo: dzieki,a chciałbym jeszcze zapytać,skąd jesteś?
17 maj 19:54
Tomek.Noah: z RLE
17 maj 21:50
Tomek.Noah: a co?
17 maj 22:03