matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz za pomocą logarytmów liczby a,b,c i d
Elo:
5
a
= 10 (
1
4
)
b
= 7
2
0,02
c
=
3
10
d
= 0,6
17 maj 19:38
Tomek.Noah:
log
a
b=c =>a
c
=b 5
a
=>log
5
10=a it.
17 maj 19:46