matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matematyka
elaaaaaaaaaaa:
środek okregu opisanego na trojkacie prostokatnym lezy w odleglosci 3 cm i 2 cm od przyprostokatnych . oblicz pole tego trojkata
17 maj 18:20
Basia:
△SPB ~ △ACB
2
a
=
r
2r
2
a
=
1
2
a=4 △ARA ~ △ACB
3
b
=
r
2r
3
b
=
1
2
b=6
a*b
P=
2
17 maj 19:37