matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sinusy
Marta:
a+b
sinα+sinβ
Jak dojść do tego że
=
?
b
sinβ
Kąty α i β leżą naprzeciw boków odpowiednio a i b
17 maj 18:18
Tomek.Noah:
a+b
a
=
+1
a
b
sinα+sinβ
sinα
=
+1
sinβ
sinβ
a
sinα
+1=
+1
b
sinβ
a
sinα
=
b
sinβ
asinβ=bsinα
a
b
=
sinα
sinβ
jesli chcesz odjsc to idz od tylu
17 maj 18:35
Marta:
a−b
A jakby było
?
a + b
17 maj 18:54