Dj Kichawa : podstawą ostrosłupa jest prostokat, którego pole jest równe 54cm2, a stosunek boków
wynosi 2:3. Krawędzie boczne ostosłupa tworzą z płaszczyzna podstawy kąty równe 30o.
Ile mam lat
13 gru 17:26
Basia:
128,5
13 gru 17:28
gaga:
jak kąt 30o --- to wiek przedszkolny

a jak 30
o ----- to prawie abiturient
13 gru 17:54
boa sssssss:
a= 2/3*b 2/3*b
2= 54 b= 9 cm a= 6 cm
1/2*d= 1*2*
√117 2H=
√117*tg30
o
h= 1/2*
√39
teraz V

czy lata


wybierz sam

a może P
c 
to policz jeszcze
h
b z Δ-ta Pitagorejskiego w ścianie bocznej i będziesz WIELKI




!
13 gru 18:04