help
Niunia: ile wynosi pole trapezu o podstawach: 1,7m i 3,5m oraz o wysokości: 2,2m

i jakie działanie do tego
17 maj 16:28
Basia:
znajdź sobie wzór na pole trapezu, jest w 155 różnych miejscach, także na tej stronie, w
Wikipedii i w podręczniku do klasy 5 szkoły podstawowej
poszukaj, podstaw
a=1,7
b=3,5
h=2,2
i wykonaj działania dodawania, dzielenia i mnożenia
17 maj 16:49
Basia:
ten wzór jest także tutaj; litościwie już go
paziówna napisała
https://matematykaszkolna.pl/forum/52194.html
przestań się wygłupiać
mój sąsiad Kubuś z piątej podstawowej liczy to bez problemu, a nie jest cudownym dzieckiem,
przeciwnie jeszcze niedawno był zagrożony z matematyki
17 maj 17:02