logarytmy
Ania : a)log2 X= log3 5 + log34
b) log0,7 X+3log0,72=log0,73
c) log5 4 +log5X=12log549
log 8 = log x−2log15
a) (log4X)2=9
b) (log1 przez 5 X)2−25=0
c) (log2X)2+log2X−2=0
d) (logX)2−log x2=3
e) 2(log1przez2 X)2=1−log1przez2 X
17 maj 15:55
paziówna: w a) nie powinno być log3X?
17 maj 16:16
paziówna: b) log
0,7X = log
0,73 − 3log
0,72
log
0,7X = log
0,73 − log
0,72
3
17 maj 16:19
Ania : tak powinno być w a) log3X
17 maj 18:27
17 maj 18:29
paziówna: | | b | |
z własności: logab − logac = loga |
| |
| | c | |
17 maj 22:39
Ola : aha

a ta reszta przykładów
18 maj 14:41