prosta dzieli na dwie czesci
toma: prosta x1=2 y1=3, x2 = 6, y2 = 8 uklad na 2 czesci, po ktorej stronie lezy punkt x=4, y=8,
udowodnij. Pomoglby ktos to zrobic i wytlumaczyc ?
17 maj 13:55
Basia:
Wątpię, czy ktoś będzie w stanie zrozumieć co tu napisałaś.
Napisz porządnie treść zadania.
Czy chodzi o prostą wyznaczoną przez punkty A(x1,y1) i B(x2,y2)
gdzie x1=2 y1=3 i x2=6 y2=8 ?
17 maj 15:15
toma: Tak jak napisalas, czyli jednak jest do zrozumienia co napisalam

Przydaloby sie to mi jakos
wytlumaczyc
17 maj 22:28
toma: podnosze, moze ktos pomoze ?
20 maj 19:33