matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc :(
olaa22:
Oblicz prawdopodobienstwo olaa: Rzucamy 2 razy kostka do gry. Oblicz prawdopodobienstwo wylosowania : a) sumy oczek mniejszej o 6 B) iloczynu oczek rownego 4 c) sumy oczek wiekszej od iloczynu
16 maj 23:15
Godzio:
dokończ c) a) (1,1), (1,2), (1,3), (1,4), (2,1), (2,2), (2,3), (3,1), (3,2), (4,1) |Ω| = 6
2
= 36 |A| = 10
10
5
P(A) =
=
36
18
b) (1,4), (4,1), (2,2), |Ω| = 36 |A| = 3
3
1
P(A) =
=
36
12
16 maj 23:18