planimetria, wektory
fruu: Punkt P(3,1) jest środkiem boku AB równoległoboku ABCD. Przekątne tego równoległoboku
przecinają się w punkcie S(−1,1). Wyznacz współrzędne wierzchołków równoległoboku, jeśli CD→
= [2,−4].
16 maj 20:19
Basia:

PA
→=
12BA
→=
12CD
→ = [1,−2]
x
a−x
p=1
x
a−3=1
x
a=4
y
a−y
p=−2
y
a−1=−2
y
a=−1
A(4,−1)
AB
→=−CD
→=[−2,4]
x
b−x
a=−2
x
b−4=−2
x
b=2
y
b−y
a=4
y
b+1=4
y
b=3
B(2,3)
C i D wyznacz z tego, że
AS
→=SC
→
BS
→=SD
→
17 maj 05:10
fruu: dziękuje bardzo za pomoc =)
17 maj 16:05
ojj: √81
25 wrz 16:17
ojj:
25 wrz 16:20