matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sinusy
Marta:
√
2
Moze mi ktos wytłumaczc dlaczego gdy sinα=
to sa dwa rozwiazania ?
2
16 maj 19:32
bajka:
√
2
bo sin45
o
=
2
√
2
i sin135
o
=sin (180
o
−45
o
) = sin 45
o
=
2
16 maj 19:40