matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Objętość sześcianu
przemo:
Przekątna ściany bocznej sześcianu ma 4 √2cm długości.Oblicz pole powierzchni i objętość sześcianu.
16 maj 18:58
Kejt:
przekątna kwadratu: a
√
2
=4
√
2
a=4 V=a
3
=...cm
3
P=6a
2
=...cm
2
16 maj 18:59
przemo:
Thx
16 maj 19:03