Oblicz. Baaardzo prosze o pomoc. W ogóle nie wiem o co w tym chodzi.
Kasia: sin2 37 stopni + cos2 127 stopni + 2* sin 37 stopni* cos 487 stopni / tg405 stopni+ ctg 225
stopni
16 maj 17:33
Basia:
cos127=cos(90+37)=−sin37
cos487=cos(360+127)=cos127=−sin37
tg405=tg(360+45)=tg45=1
ctg225=ctg(180+45)=ctg45=1
stąd
Wyrażenie =
[ sin237+(−sin37)2+2*sin37*(−sin37) ] : [1+1] =
[ sin237+sin237−2sin237 ] : 2 = 0:2 = 0
17 maj 06:35
Przemek: Prosze o pomoc bo nie wiem jak to zrobic
sin2 27°+sin2 63°
13 kwi 20:43
Lulu: Dlaczego w liczniku wyszło zero?
2 mar 21:58