matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań
KK:
3IxI−y=1 x−
2
7
IyI=−1
16 maj 16:45
Lucyna:
gdybyś zrobił wykres, to mniej więcej tak by to wyglądało, zatem widzimy że interesuje nas rozwiązanie układu:
2
x −
y = −1
7
−3x − y = 1 oraz układu:
2
x −
y = −1
7
3x − y = 1 Te rozwiązania to Twoje odpowiedzi.
17 maj 22:08