funkcje logarytmiczne
sellotapestars: rozwiąż równanie:
a) log(9 + log3 (log2 x)) =1
b)log2 (log4 (3/2 + log3 x )) = −1
c) log8 (log1/2 (ln(x−1) +3) +6 ) = 2/3
d) log1/3 (19/9 + log1/2 (1+ log2 (x+1)))=2
e) log1/5 (7+ log1/2 (log(o podstawie pierwiastka z trzech) (4x +1))) = −1
f) log( o podstawie pierwiastka z siedmiu) (4= 3/2 log1/2 (3 + log6 (x−2)))=2
16 maj 13:24
gunsiara: a) log(9+ log
3 (log
2 x))=log 10
9+log
3 (log
2 x)=10
log
3 (log
2 x)=1
log
3 (log
2 x)=log
3 3
log
2 x=3
log
2 x=log
2 8
x=8
I wszystko na tej zasadzie

Napisałabym Ci resztę, ale strasznie dużo czasu zajmuje to
wpisywanie na kompa.
16 maj 14:07
sellotapestars: dziękuję bardzo

**
16 maj 14:12
karolina: 10*10log3−log2
16 gru 21:31