Pomocy ;(
Dianka: log
2 5 => 2
x = 5

=> i coz tym x−em? jak go wyliczyć?
16 maj 11:41
Dianka: Proszę
16 maj 12:16
Svanar: log25 = x więcej tutaj według mnie nie zrobisz
16 maj 12:39
Dianka: Dobra. Podam całe zadanie: Wartość wyrażenia 4log2 5 wynosi:
A. 5
B. 10
C. 25 − ten wynik jest dobry według karty odpowiedzi, z tym, że nie wiem jak do tego dojść xD
D. √5
16 maj 15:38
Bogdan:
Trzeba skorzystać z zależności: alogab = b
16 maj 15:42
Dianka: Czyli jak 2 podnoszę do 2 ,to 5 też?
16 maj 15:46
Bogdan:
4log2 5 = 22log2 5 = 2log2 25 = 25
16 maj 15:48
Dianka: 4log2 5
16 maj 15:49
Dianka: Dzięki
16 maj 15:50