matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz zbiór D = ( A∪B) \ C.
piotr69:
Dane są zbiory A = { 3,4,5,6,7,8} , B={4,5,9} , C = { 1,2,3,4}. Wyznacz zbiór D = ( A∪B) \ C.
16 maj 11:29
Anna:
A∪B = {3,4,5,6,7,8,9} D = (A∪B)\C = {3,4,5,6,7,8,9} \ {1,2,3,4} = {5,6,7,8,9}
16 maj 11:53