logarytmy
Ania : Wyznacz X
log2X= log4 16
log36 6x=log6 36
log2(x+4)=log23+log24
log4+log42=log48
16 maj 11:01
iwona: log416 =2 wiec log2x=2, x=22, czyli x=4
16 maj 11:39
iwona: log636=2
wiec log366x=2, zatem 362=6x, czyli 1296=6x, x=216
16 maj 11:42
iwona: log2(x+4)=log23+log24
z wlasnosci logarytmów
log2(x+4)=log2(3*4)
log2(x+4)=log212
x+4=12
x=8
16 maj 11:44
Ania : log4+log42=log48 a ten przykład
16 maj 12:46
Ania : log4+log42=log48
16 maj 12:46
daria: log2 16
11 gru 16:41
daria: ?
11 gru 16:42