matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
alien:
Pomocy
bok rombu ma dlugosc
√
3
a dluzsza przekatna ma dlugosc 2
√
2
.oblicz pole i miary katow tego rombu.
15 maj 20:41
Kejt:
c=
√
3
a=2
√
2
:2=
√
2
b
2
=c
2
−a
2
b
2
=1 b=1 sinα=b/c=1/
√
3
=
√
3
/3≈0,5773≈35
o
coś za dużo przybliżeń.. no ale chyba dobrze..
15 maj 20:55
alien:
oby
dzieki
15 maj 20:59