matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
ola:
OBLICZ WARTOŚĆ POZOSTAŁYCH FUNKCJI TRYGONOMETRYCZNYCH kata α gdy sinα =4/7
15 maj 14:11
Kejt:
a
2
=7
2
−4
2
cosα=a/7 tgα=4/a ctg=a/4 policz "a" i podstaw...
15 maj 14:19