matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
udowodnij
bajka:
1
√
3
udowodnij ,że
−
= 4
sin10
o
cos10
o
14 maj 23:58
bajka:
cos10
o
−
√
3
*sin10
o
= 4sin10
o
*cos10
o
/:2
1
√
3
*cos10
o
−
*sin10
o
= 2sin10
o
*cos10
o
2
2
sin30
o
*cos10
o
− cos30
o
*sin10
o
= sin20
o
sin( 30
o
−10
o
)= sin20
o
sin20
o
= sin20
o
L= P
15 maj 00:34