matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc w rozwiązaniu
The Crow:
lim
4
x
+2
−x
n→+
∞
5*4
x
−2
x
14 maj 09:57
Amaz:
2
2x
+2
−x
2
x
(2
x
+2
−1
)
2
x
+2
−1
=
=
=
5*2
2x
−2
x
2
x
(5*2
x
−1)
5*2
x
−1
1
2
x
(1+
)
2*2
x
1
1+
2*2
x
=
=
No a to przy x dążącym
1
2
x
(5−
)
2
x
1
5−
2
x
1
do plus nieskończoności dąży do
5
14 maj 13:12
The Crow:
bardzo dziękuję!
16 maj 12:42