Pary Funkcji, Których wykresy są prostopadłe
Aster: Wyjaśni mi ktoś jak to wykonać?
b) Pary funkcji których wykresy są prostopadłe
mam L1:=1/5x+4 ; L2:5x+y+10=0 (<<Mam juz obliczony y=−5x−10) ; L3:y=−1/5x−2 ; L4=−5x−10
Ładnie bym prosił o rade i pomoc a nie wykonanie ; ) sam niestety tego nie rozumiem

z góry dzięki
^
13 maj 20:37
driver: Wykresy funkcji liniowych danych wzorami y=ax+b i y=cx+d są prostopadłe, jeżeli
a*c= − 1
13 maj 20:43
Aster: a pary funkcji przecinających się w tym samym punkie osi OY? jest na to też jakiś wzór ?
13 maj 20:53