Oblicz pojemność kartonu
przemo: Proszek do prania znajduje się w prostopadłościennym kartonie o wymiarach 20cm,10 cm i 30cm.
Oblicz pojemność kartonu i pole jego powierzchni.
13 maj 19:25
przemo: Proszek do prania znajduje się w prostopadłościennym kartonie o wymiarach 20cm,10 cm i 30cm.
Oblicz pojemność kartonu i pole jego powierzchni.
15 maj 18:27
Tomek: Pojemność:
V= 20*30*10 = 6000cm3 = 6dm3
Pole powierzchni kartonu:(Obliczanie powierzchni poszczególnych ścian i mnożenie przez ich
ilość)
PP= 2*(20*10) + 2*(20*30) + 2*(10*30) = 400+1200+600=2200cm2
15 maj 18:34
przemo: Serdeczne dzięki.
15 maj 18:37
zibi: 49x34x38
10 paź 17:18