matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
POMOCY:
Rozwiąż równanie x−
√
2−x
=4
13 maj 17:37
Godzio:
zał. x ∊(−
∞
,2> −
√
2−x
= 4 − x /
2
2 − x = x
2
− 8x + 16 x
2
− 7x + 14 = 0 − Δ<0, brak rozwiązań x ∊ ∅
13 maj 17:52