kotowa: Jak zrobić takie zadanie: Na półce stoją dwa pojemniki: jeden w kształcie czworościanu
foremnego o krawędzi 1,6 dm, a drugi w kształcie sześcianu o krawędzi 0,8 dm. Do którego z
nich zmieści się 0,5 litra napoju?
Proszę o pomoc
13 maj 16:10
Next: Obliczasz objętości podanych brył, wiadomo że 1dm3 = 1 litr
13 maj 16:13
kotowa: A pomożesz obliczyc objętość 1 ? Bo liczylam i coś mi nie chce wyjśc wysokość
13 maj 16:14
Kejt: V=√2/12*a3
13 maj 16:17
kotowa: O dzięki Kejt
13 maj 16:18
kotowa: ojj cos mi dziwnego wychodzi : czy to ma być :
V= √212*(1,6)3
13 maj 16:26