matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
heeeeeeeeeeelp!
kasia:
Doprowadź do prostrzej postaci 0,25 ( b + 2a) (b− 2a) − (0,5 b − a)
2
12 maj 21:26
mixedfeelings:
0,25 (b
2
−4a
2
)−(0,25b
2
+a
2
−ba)=0,25b
2
−a
2
−0,25b
2
−a
2
+ba=−2a
2
+ba=−2a
2
+ab
12 maj 21:34