matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
a:
BŁagam o pomoc, i dziękuję
1.Promień okręgu wpisanego w trójkąt równoboczny wynosi 2 cm.Oblicz bok trójkąta równobocznego. 2.średnica okręgu wpisanego w trójkąt równoboczny wynosi 2 cm.Oblicz bok trójkąta równobocznego.
12 maj 21:18
Kejt:
okrąg wpisany: r=1/3h okrąg opisany r=2/3h h=
a
√
3
2
12 maj 21:20