ostrosłupy prawidłowe trójkątne.
natalia: pomózcie w zadaniu

: oblicz Pp i V czworościanu foremnego o krawędzi dł 3 to bardzo pilne

pomocy:(
12 maj 19:51
Kejt:
a=3
Pc=4*(a2√3):4
V=√2/12*a3
12 maj 19:54
natalia: a czy moglibyście mi to policzyc

bo to jutro baba moja od matmy bedzie sprawdzac i to na
ocene

pomocy:( nie kumam matmy:(
12 maj 19:56
Kejt: sama rozwiąż.. ja mogę Ci sprawdzić.
12 maj 19:56
natalia: nienawidze matmy:(( zaraz policze:(
12 maj 19:57
natalia: Pc= 4*(32√3):4
Pc= 4*(9√3):4
Pc= 36√3:4
Pc= 9√3
dobrze policzyłam Pc?
12 maj 20:04
Kejt: mhm
12 maj 20:09
natalia: naprawde dobrze
12 maj 20:09
Kejt: można było to krócej zrobić, ale wynik jak najbardziej poprawny.
12 maj 20:10
natalia: super

ale przynajmniej wiem o co chodzi

teraz V zostało:
V=
√2/12*3
3
V=
√2/12*27
i na tym stanełam

co dalej:(
12 maj 20:14
Kejt: skracasz dzieląc na 3 i tak zostawiasz.
12 maj 20:15
12 maj 20:17
Kejt: ależ proszę. u mnie też nie jest za dobrze.. ludzie rozumieją więcej przed lekcją niż po..
12 maj 20:18
natalia: a mianownika sie nie dzieli z ta 9 ? bo wyszło V=√2/4*9
12 maj 20:18
natalia: moja baba od matmy jest młoda i sama sie jeszcze gubi w tym wszystkim i ciezko jest cokolwiek
załapac od niej.. naprawde
12 maj 20:19
Kejt: możesz to sobie skrócić na 2,25√2
12 maj 20:19
natalia: mam pytanko

co masz z matmy

12 maj 20:21
Kejt: jestem w 1lo.. na koniec gimnazjum miałam 6 teraz mam 4..
12 maj 20:22
natalia: o matko

ja jestem w 3 technikum i teraz nic nie kumam z matmy

kompletnie

przez ta babe
12 maj 20:23
Kejt: dlatego ja przy tłumaczeniu tematu zajmuję się zawsze czymś innym
12 maj 20:24
12 maj 20:24
Kejt: nmzc. a ja mam nadzieję, że w błąd nie wprowadziłam..
12 maj 20:25
12 maj 20:25
Kejt: nie ma problemu. oczywiście, jeśli będę miała czas.
12 maj 20:45