Kodżak: a) W(x)= 5x4+ 4x3-3x2+x-2 i H(x)=5x4+ (m+n)x3-nx2+x-2
b)W(x)= 3x3+ (m+2)x2+sx-1 i H (x)= (n-1)x3+4x2+5x-1
c)W(x)=n(x-1)(x+2) -m(x-3)(x+2) i H(x)= x2 + 5x+6
d) W(x)= (mx-3)(x2+1)+n i H(x)= 5x3+(n-2)x2+1
11 gru 22:33
Kodżak: Zabrało polecenie a chodzi w tym aby:
Wyznaczyć wartości m i n dla których wielomiany W(x) i H(x) są równe: i dopiero te
przykłady z góry thx
11 gru 22:36
%3Cpre%3E%3Cb%3EJustypka%3A%3C%2Fb%3E%20Czy%20to%20jest%20x3%3D%20x%3Csup%3E3%3C%2Fsup%3E%3F%0D%0Ado%20pot%C4%99gi%203ciej%3F%0D%0A%0A%3C%2Fpre%3E
12 gru 00:54
%253Cpre%253E%253Cb%253EJustypka%253A%253C%252Fb%253E%2520Czy%2520to%2520jest%2520x3%253D%2520x%253Csup%253E3%253C%252Fsup%253E%253F%250D%250Ado%2520pot%25C4%2599gi%25203ciej%253F%250D%250A%250A%253C%252Fpre%253E
12 gru 00:54
Justypka: a) m=7, n= -3
przyrównujesz W(x) = H(x) wyrazy przy tych samych potęgach np. mamy 4= m+n lub -3 = n
12 gru 00:56
gaga: No już wcześniej Ci podałam


w poprzednim poście
12 gru 01:00