matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
xxxx:
liczby: 1,3,x−11 w podanej kolejności,są pierwszymi,drugim i trzecim wyrazem ciągu arytmetycznego. liczba x jest równa?
12 maj 19:13
Filip:
z własności ciągu arytmetycznego 2a
2
=a
1
+a
3
zatem 6=x−10 x=16
12 maj 19:19