matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole trójkąta równoramiennego o ramionach... PROSZE O POMOC
ninja:
Oblicz pole trójkąta równoramiennego o ramionach dł. 18 cm i kącie zawartnym między nimi 30*
12 maj 16:03
driver:
1
1
P
Δ
=
absinα=
*18*18*sin30
0
=.....
2
2
12 maj 21:16