matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Anusiak:
Zad.2 Dana jest funkcja kwadratowa f(x)=x²+4x−6. Jaki jest zbiór wartości tej funkcji?
11 maj 22:59
Basia:
Wykresem funkcji jest parabola. Ramiona do góry bo a=1>0. Znajdź współrzędne wierzchołka
−b
p=
2a
−Δ
q=
albo q=f(p)
4a
ZW=<q,+
∞
)
11 maj 23:03