Logarytmy
adddda: Wiadomo, że log23 =a.Zatem log41/27 jest równy…
11 maj 22:18
Eta:
| | 3 | |
log4(1/27)= log(22) 3−3= 12*(−3)log23= − |
| a
|
| | 2 | |
podstawa 2
2 liczba logarytmowana 3
−3
11 maj 22:22
adddda: Wiadomo że log32=a oraz! log37=b> Zatem log356=?
11 maj 22:37
Godzio: log356 = log3(7*23) = log37 + 3log32 = b + 3a
11 maj 22:39
Gustlik: Wiadomo, że log
23 =a.Zatem log
41/27 jest równy…
| | log23 | | a | | 3a | |
log4(1/27)=log43−3=−3*log43=−3* |
| =−3* |
| =− |
|
|
| | log24 | | 2 | | 2 | |
12 maj 00:36