matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocyyyy
ania15:
na kwadracie o boku 4 cm opisano kolo i w ten kwadrat wpisano kolo oblicz roznice i stosunek pol tych kół
11 maj 21:57
Godzio:
1
1
r
opisanego
=
*d =
* a
√
2
2
2
1
r
wpisanego
=
a
2
11 maj 22:02