matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pytanko :)
Godzio:
Czytałem parę tematów na internecie i nie jestem pewien czy dobrze odczytuję. Może ktoś sprawdzić :
n
1
1
1
1
1
∑
; n ∊ N => od k = 1 do k = n => 1 +
+
+
+ ... +
2
k
2
4
8
2
n
k=1
11 maj 21:48
Eta:
suma szeregu od k=1 do k= n n€ N+ bez
1
..... reszta ok
11 maj 22:16
Godzio:
ok dzięki
11 maj 22:19