matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc?
ania15:
Oblicz pole i obwod kola opisanego na trojkacie rownobocznym o boku a=12 cm
11 maj 21:37
Godzio:
2
2
12
√
3
r =
h =
*
= 4
√
3
3
3
2
P = πr
2
L = 2πr
11 maj 21:42
ania15:
dzieki
11 maj 22:00