matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log
Moni:
Czy sprawdzi mi ktoś równanie wykładnicze 27
x +1
= 3
3
Bo mi wyszlo tak : (3
3
)
x +1
= 3
3
3
{3x+3}=3
3
opuszczam podstawę 3x +3=3 przenoszę 3 3x= 0 zatem x=0
11 maj 21:32
Godzio:
ok
11 maj 21:34
Moni:
dzieki
11 maj 21:52