matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierownosc
ola:
X2−X−2 <0 prosze o rozwiazanie nierownosci.
11 maj 21:01
kalafiorowa:
Δ=1+8=9 ⇒
√
Δ
=3 x
1
=−1 ∨ x
2
=2 \ / −−\−−−/−−−−−− −1\ / 2 x ∊ (−1,2)
11 maj 21:08