matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Statystyka matematyczna
kris_garg:
Statystyka matematyczna Funkcja gęstości: 1/8x − 1/4 dla 2 ≤ x ≤ 6 f(x)= 0 dla pozostałych Dystrybuanta
F(X)
11 maj 18:52
kris_garg:
x ∊ <2,6> ∫
0
−
∞
0 dx + ∫
x
2
(1/8 x − 1/4)dx= 0 + [ 1/16 x
2
− 1/4]
x
2
= 1/16x
2
−1/4x + 1/4
11 maj 19:16